top of page

MIKROSEMENT PÅ GULV

Skap helhetlige uttrykk med gjennomgående gulv i hele etasjer eller gjennom flere rom. Mikrosement gir mulighet for uendelige kombinasjoner i form av farge og struktur. Håndlaget til utførende vil også gi gulvet et særpreg og sjatteringer og spill kan til en viss grad styres etter ønske.

Mikrosement kan legges på et fast og stabilt underlag og fordelene med mikrosement er bland annet tyngde og høyde, mikrosement bygger omtrent 2-3 mm over eksisterende underlag og veier således ikke særlig mye.

Man kan ta stilling til kvalitet avhengig av bruksområde og ønsket uttrykk. En så kalt Porcellenato-kvalitet, som er den originale typen mikrosement, vil oppføre seg mest likt rå betong. Den er avhengig av god impregnering og overflatebehandling for å tåle hverdagslig søl og slitasje. Den vil over tid kunne få en patina på lik linje som rå betong.

Velger man derimot en ferdigblandet kvalitet så er man bedre rustet for søl og og slitasje. Innholdet er annerledes og den tåler i seg selv mer søl i form av eksempelvis vann og fett. Overflatene behandles også her med lakk slik at man får en overflate som er enkel å holde ren.

Oppbygging med mikrosement på gulv kan variere ut ifra hvordan underlaget ser ut. Ofte legges mikrosement direkte over avretningsmasse og det er viktig å tenke på at mikrosementen er fleksibel og legges i tynne lag, slik at underlaget i seg selv også er av god nok kvalitet for å kunne tilfredsstille brukskravene til forventet bruk.

Les mer mikrosement på gulv her. 

Info: GULV
Galleri: GULV
bottom of page