top of page

Mikrosement og håndverket bak

Oppdatert: 21. des. 2020

Mikrosement er mer enn bare en overflatebehandling, og det ligger mer i utførendet enn man ofte tenker på.

Vi ser en eksplosjon i bruken av mikrosement, både på det private og det offentlige markedet. Samtidig som etterspørselen vokser dukker det opp alt flere utførende håndverkere som tilbyr tjenester innenfor mikrosementlegging.


Valgmulighetene er mange når det kommer til mikrosement, både hva gjelder farger og strukturer, men minst like viktig er påføringsteknikkene. Det er nemlig gjennom de forskjellige påføringsteknikkene som det endelige resultatet vises.

Man kan få en overflate med mye spill og sjatteringer eller et roligere uttrykk, rustikke overflater med synlige ujevnheter eller helt glatte og blanke overflater.


Påføringen av mikrosement kan sammenlignes med påføringsteknikkene innenfor dekorpuss som brukes i Italia og som dateres helt tilbake til romertiden.

Forarbeidet er a og o, og uten et perfekt underlag vil det være vanskelig å oppnå gode resultat med de tynne sjiktene av mikrosement.


Så hva skal man egentlig tenke på før man legger mikrosement?

Det kan være lurt å sette seg inn i de forskjellige mulighetene i form av farger og strukturer, men det er altså minst like viktig å tenke over hva slags overflate man ønsker i form av spill og sjatteringer, eller hvor slette overflater man ønsker.


Vi i Dekorhuset jobber hele tiden med å øke kunnskapen innenfor håndverket mikrosement på det norske markedet.

Vi holder jevnlige kurs for håndverkere, både innføringskurser og kurser for viderekommende med fokus på påføringsteknikker og underlag.Vi jobber tett sammen med både leverandører og samarbeidspartnere for å hele tiden utvikle både oss selv og produktene vi fører.

Kommunikasjon og opplæring er utrolig viktig for å opprettholde den gode kvaliteten

både når det gjelder produkter, men også når det kommer til utførelse.


Ta kontakt for mer informasjon.


Artikkelen er publisert hos Produktfakta,

240 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page